Bedst mod West

Landsbyklyngen Bedst mod West ønsker at mindske "hjemmeblindheden" ved at tænke ud af boksen og samtidigt få mere samarbejde mellem byerne

De fire landsbyer Bork, Hemmet, Lyne og Sdr. Vium i den sydlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune har siden 2016 samarbejdet under navnet Bedst mod West. De deltager i hinandens aktiviteter, de har etableret en facebookside, og nu er de klar til at arbejde videre som en landsbyklynge. De fire landsbyer skriver i ansøgningen:  

Vi håber på, at hjemmeblindheden kan mindskes ved at tænke ud af boksen og samtidig få mere samarbejde byerne i mellem. De skarpe skel der er og kan være mellem sognene, og som stammer fra en svunden tid, skal nedbrydes helt. Den store forskellighed på vores sogne bliver vores styrke. Hvert sogn har forskellige ting, de er rigtige gode til, hvor vi kan via et stærkt engagement i hinandens arrangementer kan løfte og hjælpe området.”

Området er som så mange andre yderområder udfordret både ift. befolkningsnedgang, dårlig infrastruktur og svingende mobildækning. Til gengæld er der god internetdækning som kombineret med en billig kvadratmeterpris kan give en god økonomisk start på en virksomhed.