Bredsten, Gadbjerg og Skibet

Midt i Vejle Kommune ønsker tre landsbyer at skabe mulighed for boliger og aktiviteter for borgerne

Bredsten, Gadbjerg og Skibet er placeret midt i Vejle Kommune i naturskønne omgivelser og tæt på arbejdspladser i byerne Vejle, Billund og Give. Landsbyerne er relativt velfungerende med indkøbsmuligheder, forsamlingshuse, daginstitutioner, skoler, kirker, foreninger og lokalråd. Men der er en række fælles udfordringer, som de søger at løse i tæt samarbejde med hinanden. 

Det handler for landsbyerne generelt om at sikre ’harmonisk vækst’ i lokalsamfundene. Centrale problemstillinger som tilbud til børn og unge, hensigtsmæssig bosætning, variation i boligtyper og offentlig transport. Samarbejdet vil særligt fokusere på at skabe landsbyer, hvor der på sigt er muligheder for boliger til og aktiviteter for borgere i alle aldre.

Landsbyerne ønsker med deltagelsen i kampagnen at styrke og udbygge deres interne samarbejde. De har fokus på at skabe et ligeværdigt forhold mellem landsbyerne. De peger på, at de har behov for ny viden og analyser, der kan udpege udfordringer og finde innovative løsninger for dem.